Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Guus Hiddink vinst-era över, vad är det för klubb som Conte får ta över?

Efter 15 raka matcher utan förlust så kunde inte Guus Hiddink och hans mannar hålla undan längre. Efter tveksmat försvarsarbete från den nya amerikanen Matthew Miazga så kunde Gylfi Sigurdsson enkelt placera in bollen i Asmir Begovic vänstra stolpe. Målet betydde 1-0 till Swansea och trots friläge för Alexandre Pato så slutade matchen utan ytterligare mål.
 
Chelsea hade idag 4 spelare från akademin i dagens trupp. Att CFC har haft så många egna produkter med kan jag inte ens minnas att de har haft under mina 10 år som dedikerat Chelsea fan. Är detta en utveckling framåt eller är det bara för att Hiddink vågar göra det nu då resultat inte verkar vara i första hand. Chelsea må ha haft 7 nyckelspelare skadade men Chelsea brukar ändå inte låta sina talanger spela. 
 
Är detta påföljden av det som Mourinho berättade om på sin "tid" som Chelsea tränare, den andra omgången då förstås. Att Ruben Luftus-Cheek skulle vara starten för en ny era och att Chelsea skulle äntligen satsa på sina oehört framgångsrika talanger. Chelsea U18 vann youth Champions League förra året med just Luftus-Cheek i fronten och ungdomslagen ligger alltid i toppen i dem engelska ungdomsligorna. 
 
Så vad är det för klubb som den nya anställda Antonio Conte får ta över. En såklart nedåtgående klubb pga. årets dåliga resultat. En klubb med en pågående generationsskifte med en av klubbens största legendarer på väg ut i John Terry. Men samtidigt en klubb i nöd för nya ideér och tankar som även har en ägare som inte är rädd för att öppna plånboken. 
 
Antonio Conte är en storklubbsbyggare. Det han gjorde med Juventus är få som hade gjort detsamma. Han kommer få ett lag, som då, med kvalitetspelare, det gäller bara att få det att fungera. Italienska taktiska drag, ge självförtroende som har tappat det under säsongen och några ny värvningar kan (kommer) göra Chelsea till den "stormakt" dem var för en säsong sen. 
 
Jag kan inte besvara om det är inte ljus eller mörk framtid som Conte och Chelsea har till möttes. Jag kan bara säga att jag gärna ser en fortsatt utveckling med talangförädling i den rika klubben. För om det är något jag saknar i min älskade klubb i sydvästra London så är det hjärta, för det finns lite för lite sådant i dagens Chelsea. 

Ops, var påväg att glömma. Conte, lär dig engelska!
 
Felix Forsmark
 
 

Skrivet av:

fellano.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fellano

Kommentera